Bevers (5-7 jaar)

Bevers (5-7 jaar)

Bij de Katwijkse Zeeverkenners begint het allemaal bij de bevers! Vanaf je vijfde kun je meedoen met allerlei spellen in de duinen, waarbij samenwerken, het leren van handige dingen maar vooral plezier maken voorop staat! 

Op deze pagina vind je wat uitleg over de bevergroepen bij de Katwijkse Zeeverkenners.

Welke groepen zijn er?

Bij de Katwijkse Zeeverkenners hebben sinds 2024 één bevergroep!

De bevers draaien hun programma op Zaterdagochtend op ons clubhuis Parnassia aan de Cantineweg.

Wat doen we?

De welpen doen van alles! Vanuit clubgebouw Parnassia kunnen we zo de duinen in, waar levend stratego, smokkelspellen en survivalspellen voorbij komen! Daarnaast hebben we ook een groot speelterrein met een kampvuurkuil waar we marsmallows kunnen roosteren. Als het weer wat slechter is kunnen we natuurlijk ook binnen in het gebouw allerlei activiteiten doen. Daarnaast doen we ook spectaculaire uitjes: pretparken als Duinrell, musea als Nemo, het zwembad, de bioscoop, noem maar op.

Niet te vergeten: zoals dat bij scouting past, gaan we ook op kamp! In het voorjaar vaak een klein weekendkamp op Parnassia, maar in de zomervakantie gaan we met de trein, de fiets of de auto naar een clubgebouw van een andere scoutinggroep, waar meestal iets spannends aan de hand is wat door de welpen opgelost moet worden! Allerlei thema’s komen voorbij (van ridders tot aliens tot televisieprogramma’s): een onvergetelijke ervaring.

Voor wie is het?

Zowel jongens als meisjes kunnen bij de Bevers! Belangrijk is wel dat je er pas bij kan zodra je vijf jaar oud bent. De maximumleeftijd is 7 jaar.

In het kalenderjaar dat je 7 wordt, vlieg je over naar een van de welpengroepen. Je mag dan zelf kiezen naar welke groep, als er tenminste plek is.

Nog geen vijf jaar? Geef je dan alvast op voor de bevers! Er zijn op dit moment geen wachtlijsten. Maar als je nu 4 jaar bent, en volgend jaar bij de bevers wil, kan je je nu alvast opgeven voor de wachtlijst! Zodra je oud genoeg bent en er een plekje voor je is, word je vanzelf gebeld of gemaild.

Opgeven voor de wachtlijst kan via het aanmeldformulier.

Wanneer is het?

De bevergroep draait op zaterdagochtend. De Bestevaerhorde, één van de jongensgroepen, draait op zaterdagochtend van 10:00 tot 11:00.

Naast de normale opkomsttijden zijn er af en toe uitjes, een weekendkamp of zomerkamp. Hiervan de tijden anders, maar die krijg je altijd van de leiding te horen.