Scouts (11-16 jaar)

Scouts (11-15 jaar)

Zodra je elf jaar bent, vlieg je in september over naar de scouts of zeeverkenners. Maar natuurlijk kun je ook direct erbij! Deze pagina vertelt je van alles over de landscouts, voor informatie over de zeeverkenners ga je naar deze pagina.

Op deze pagina vind je wat uitleg over de scoutsgroepen bij de Katwijkse Zeeverkenners.

Welke groepen zijn er?

Op Parnassia, de landtak van de Katwijkse Zeeverkenners, zijn er twee scoutsgroepen: de Gemma Scouts en de Limes Scouts. De Gemma Scouts is een groep voor jongens en meiden tussen de 11 en 15 jaar. De Limes Scouts is een groep voor meiden, ook tussen de 11 en 15 jaar.

Wat doen we?

Elke vrijdagavond zijn de beide scoutsgroepen te vinden op Parnassia, van waaruit ze zo de duinen in kunnen. Met de scouts ga je de duinen in om survivalspellen te spelen, bouw je boomhutten of ga je boogschieten of fikkie stoken in de kampvuurkuil op ons eigen terrein. En natuurlijk doe je ook hikes: meerdaagse wandelroutes waar je steeds op een andere plek je tent op zet, een kampvuurtje maakt en je eten bereidt. Avontuurlijker dan dit wordt het niet! Bij de scouts draait het dus net als bij de welpen en zeeverkenners om plezier maken terwijl je van alles leert, met een avontuurlijk tintje!

Ook gaan we uiteraard op kampen. Dat is soms een weekendkamp (meestal gaan we erop uit om te kamperen op een ander avontuurlijk scoutingterrein, maar we hebben ook wel eens onze tenten opgeslagen op ons eigen terrein) en elke zomer gaan we een week op zomerkamp. Dan kamperen we ergens anders in Nederland en daar doen we spannende hikes, bouwen we vlotten en pionieren we onze eigen keukens.

Zowel jongens als meisjes kunnen bij de scouts! Belangrijk is wel dat je er pas bij kan zodra je 11 jaar oud bent. De maximumleeftijd is 15 jaar. In het kalenderjaar dat je 15 wordt, vlieg je over naar een explorersgroep.

Nog geen 11 jaar? Geef je dan toch alvast op. Misschien kun je al een keertje een kijkje nemen en het kan in ieder geval nooit kwaad wat eerder aan te melden! 

Geïnteresseerd? Ga dan hier naar het aanmeldformulier.

Wanneer is het?

Beide landscoutsgroepen hebben hun opkomst op vrijdagavond, van 19:00 tot 21:00. Een aantal keer per jaar wordt er een weekend- of weekkamp georganiseerd, dan zijn de tijden natuurlijk anders! Ook is er soms een opkomst op zaterdag. Maar voor die speciale opkomsten krijg je de tijden natuurlijk van de leiding te horen!