Acties

Elk jaar organiseren wij een hele hoop acties! 

Een deel van deze acties is om geld op te halen voor de boten, tenten, spelmaterialen en gebouwen. Andere acties zijn juist gericht op publiciteit; we proberen natuurlijk jongens en meiden enthousiast te maken voor de welpen, zeeverkenners of scouts! Hieronder staan de meest bekende acties kort beschreven.

Oliebollenactie

De Oliebollenactie is dé actie van het jaar van de Katwijkse Zeeverkenners, en is al jaren een begrip in Katwijk. Ieder jaar gaan de vrijwilligers van twee dagen flink aan de slag om zo’n 25.000 oliebollen te bakken! Deze worden daarna door de jeugdleden, geholpen door leidingsleden, verkocht door heel Katwijk! We gaan niet alleen langs de deuren, ook staan we in winkelcentra of op andere plaatsen met kraampjes.

In deze actie worden we geholpen door de plaatselijke bakkers, die ons voorzien van mengmachines en bakapparatuur om de bollen te bakken. Daarnaast geven ze ons de nodige tips over het recept en de bereiding, zodat een goede smaak gegarandeerd is!

Scoutingloten

Het is je vast niet ontgaan dat er elk jaar welpen en scouts langs de deur komen om loten te verkopen. Deze actie is volledig opgezet door de Katwijkse Zeeverkenners en werkt als alle andere loterijen; je koopt een lot en kan een prijs winnen. Naast het winnen van een prijs steun je natuurlijk bovenal onze vereniging. Het verkopen begint in maart, terwijl de trekking vaak rond December plaatsvindt, datzelfde jaar.

Vlaggenhijsen

Je hebt ze zeker eens zien hangen, de vlaggen langs de Boulevard of bij het gemeentehuis in Katwijk. Wat je misschien nog niet wist, is dat deze elk jaar door de Katwijkse Zeeverkenners worden gehesen! Verder hangen er nog vlaggen bij de Roskam in Katwijk a/d Rijn en op het Andreasplein.

Jantje Beton

Als laatste doen wij elk jaar mee aan de Jantje Beton Collecte. Hierbij geldt dat een deel van het opgehaalde geld naar Jantje Beton fonds, terwijl een ander deel voor de Katwijkse Zeeverkenners zelf is. Het hoofddoel van Jantje Beton is te zorgen voor voldoende en veilige speelruimtes voor kinderen. En dan niet alleen in de mooie, kindvriendelijke wijken. Juist de wijken waar (nog) niet voldoende aandacht is besteed aan speelruimte, zijn een mikpunt voor Jantje Beton. Kijk voor meer informatie op www.jantjebeton.nl.

Open Dag

Het jaarlijkse terugkeerde evenement van de Katwijkse Zeeverkenners; de open dag op ’t Troephuis! Rond mei elk jaar wordt ’t Troephuis, de grond daaromheen en het naastgelegen parkje omgetoverd in een waar pretpark! Tokkelbanen, een rondje varen met de slepers/zeilboten, een loterij voor de ouders op het terras, waterloopballen of marshmallows smelten boven een kampvuur; je kan van alles doen. En iedereen is welkom om een kijkje te nemen, ook als je niet bij de Katwijkse Zeeverkenners zit.

Feestweek

De Feestweek is iets wat iedereen in Katwijk wel eens meegemaakt heeft. Vrijwilligers van de Katwijkse Zeeverkenners dragen graag hun steentje bij aan deze week vol activiteiten en feestjes. Zo wordt er bij de Mega Spektakel Race en de Avondspeurtocht door veel leidingsleden en andere vrijwilligers geholpen. Ook was er een enkele jaren geleden de Drijf-inn Bioscoop, waar je met je bootje lekker vanaf het water een film kon kijken vlakbij ’t Troephuis.