Meedoen? Een keertje proberen?

Je bent van harte welkom bij de Katwijkse Zeeverkenners! 

Op deze pagina staat wat belangrijke informatie over het vrijblijvend aanmelden, en ook wat extra informatie over het lidmaatschap van de Katwijkse Zeeverkenners. Als je wat specifieke informatie zoekt over de groepen (activiteiten, opkomsttijden, locatie, contactgegevens), kijk dan bij informatie over de welpen, scouts of zeeverkenners.

Natuurlijk kan dat! Dit is geheel vrijblijvend! Zodra je je opgegeven hebt via het formulier, ontvang je (of je ouders) een e-mail met wat extra informatie en een schatting van wanneer je kan komen kijken. Dit zal meestal in oktober zijn, aangezien we in oktober altijd nieuwe jongens en meiden uitnodigen.

Dan ben je aangemeld, en is het afwachten begonnen! Hoe lang het duurt hangt af van de lengte van de wachtlijst. De schatting die je krijgt is een voorzichtige, om te voorkomen dat we loze beloftes maken. Zodra er al eerder een plekje voor je is, wordt je gebeld of gemaild, om een keertje te komen kijken.

Zodra je uitgenodigd bent, kun je ongeveer 4 opkomsten vrijblijvend meedraaien, voordat je beslist om echt lid te worden! Na die vier weken wordt je dan ook – als je het leuk vindt –  geïnstalleerd in de groep en gaat het avontuur echt beginnen!

Wat moet dat kosten?

Pas zodra je geïnstalleerd wordt in de groep, moet je contributie en andere kosten betalen. Voor de +/- vier opkomsten die je vrijblijvend meedraait hoeft niet te worden betaald, tenzij je meedoet aan een bijzondere activiteit. Hieronder zie je welke kosten er zoal komen kijken bij het lidmaatschap.

Contributie (jaarlijks)
Bevers
€80,-
Welpen
€107,95
Scouts
€107,95
Zeeverkenners
€140,-

Naast de contributie komen nog extra kosten voor. De genoemde kosten zijn een indicatie, de verschillende groepen hanteren verschillende prijzen voor kampen, installatie of bijzondere activiteiten.

Extra kosten
Installatiekosten (eenmalig)
€35,-
Kosten weekendkamp
€37,50
Kosten zomerkamp
€130,-
Bijzondere activiteiten
Enkele keren per jaar €5,- tot €10,-

De contributie en de installatiekosten zijn in principe de enige verplichte kosten, kampen en andere activiteiten zijn in de regel vrijblijvend. Als je overal aan meedoet, zou het lidmaatschap bij de Katwijkse Zeeverkenners ongeveer € 300,- per jaar kosten.