Explorers: jongens en meiden van 15-18 jaar

Welke groepen zijn er? | Wat doen we? | Kan ik erbij? | Kosten | Ik wil erbij!

Zodra je 15 jaar bent, vlieg je in september over naar een explorersgroep. Deze pagina vertelt je van alles over de explorersgroepen.

Welke groepen zijn er?

Er zijn twee explorersgroepen: de Wilde Vaert op ’t Troephuis, die veel varen op het water, en de Limes Explorers op Parnassia, die veel op het land in de duinen doen. Beide groepen zijn gemengd voor jongens en meisjes in de leeftijd 15 tot 18 jaar. De Wilde Vaert houdt zijn programma op zaterdagmiddag en de Limes Explorers draaien elke week op vrijdagavond.

Wat doen we?

Beide groepen houden volledig verschillende programma’s, maar bij beide groepen staat één ding centraal: het zijn vooral de jongeren zelf die de programma’s bedenken en organiseren. De leiding is meer begeleiding: ze helpen de jongeren met het uitdenken van plannen en het organiseren van een goed programma.

Dat leidt tot gave, gevarieerde opkomsten: bij de Wilde Vaert doen ze mee aan zeilwedstrijden, ondernemen ze dagjes uit naar toffe plekken, spelen ze in november en december Zwarte Piet en Sinterklaas of organiseren grote spellen (soms ook met andere groepen). Bij de Limes Explorers houden ze bijvoorbeeld Crazy 88-hikes, grote opkomsten met groepen uit andere gemeentes of organiseren ze gezellige barbecues.

Beide explorersgroepen gaan uiteraard ook op kamp: weekendkampen en zomerkampen! De Wilde Vaert gaat erop uit met de zeilboot over het water en de Limes Explorers zetten hun tent op op een scoutingterrein in het bos.

Kan ik erbij?

De explorers is voor jongens en meiden van 15 tot 18 jaar. Je komt bij de explorers door over te vliegen van de scouts of zeeverkenners, door je op te geven via het aanmeldformulier of door gewoon met een vriend of vriendin mee te gaan. Natuurlijk is het ook mogelijk om op zaterdagmiddag of vrijdagavond langs te gaan en te vragen of je misschien eens kunt komen kijken!

Zodra je meedoet, kun je meestal 3 opkomsten vrijblijvend meedoen, voordat je moet beslissen of je echt bij de zeeverkenners gaat. Zodra je dat doet, zijn er verschillende kosten van toepassing, lees hiervoor wat verder.

Kosten

Scouting is voor iedereen! Daarom proberen we het toegankelijk te maken door de kosten zo laag mogelijk te houden. Het lidmaatschap bij de Limes Explorers (land) kost €90,00 per kalenderjaar, voor de Wilde Vaert (water) wordt €110,00 per jaar gevraagd. Daarnaast zijn installatiekosten van toepassing, waarvan de groep diploma’s, een zwemvest en andere zaken kan bekostigen. Deze installatiekosten bedragen doorgaans € 30,00. Verder moet je een uniform aanschaffen (bij de Scoutshop, € 30,00).

Dit zijn de enige verplichte kosten. Onder vrijblijvende kosten vallen weekendkampen (2x per jaar, € 10,00 tot € 30,00), zomerkamp (+/- € 125,00) en kosten voor kleine activiteiten (+/- 4x per jaar, € 5,00 tot € 10,00 per keer). Wanneer je aan alles meedoet, zijn de totaalkosten ongeveer € 295,00 per jaar.

Ik wil erbij!

Overtuigd? Super! Lees eventueel nog deze informatie door, en meld je daarna aan via het aanmeldformulier! Daarna wordt er contact met je opgenomen.