CWO Flashcards

De CWO flashcards zijn een snelle manier om de voorrangsregels voor BPR en de verschillende lichten en seinen onder de knie te krijgen! Met ruim 200 kaartjes zijn bijna alle aspecten aan BPR of Lichten en Seinen te leren.

Uitleg | Downloaden

Hoe werkt het?

Voor de BPR flashcards, wordt er steeds een situatie getoond, waarbij de vraag is wie er voorrang heeft. Er worden steeds twee of meer bootjes getoond, en jij moet de juiste volgorde van voorrang bepalen. Wanneer je de flashcard omdraait, komt het juiste antwoord tevoorschijn.

Voor de flashcards van Lichten en Seinen geldt dat je moet beschrijven wat je ziet. Je krijgt lichten of borden te zien, en je moet raden welk type schip, brug of sluis je ziet. Aan de achterkant van elke flashcard staat steeds het juiste antwoord, met eventueel wat extra uitleg.

Downloaden

De flashcards zijn verdeeld over vier PDF bestanden, je zult dus Adobe Reader, Foxit Reader of een ander PDF-programma nodig hebben om het te openen. Per pagina staan twee flashcards onder elkaar. De voorkant staat steeds links, het antwoord rechts. Je zult de geprinte pagina’s dus in tweeën moeten knippen, en daarna de kaartjes dubbelvouwen of nog eens doorknippen. Bij de Katwijkse Zeeverkenners hebben we de flashcards gelamineerd, dit werkt erg goed!

Download: Flash-cards_Lichten&Seinen_Schepen.pdf

Download: Flash-cards_Lichten&Seinen_Bruggen.pdf

Download: Flash-cards_Lichten&Seinen_Borden.pdf

Download: Flash-cards_BPR.pdf